Comença Fitur 2016, la Fira Internacional de Turisme, i Xàbia estarà representada com en els últims anys dins de l’stand de Costa Blanca.

En esta edició el busseig és el gran protagonista. Sabies que som un dels destins més valorats de tot el Mediterrani per científics, docents i aficionats? Així és. Els 25 kilòmetres de costa de Xàbia, l’existència de la Reserva Marina del Cap de Sant Antoni, la varietat dels fons i la impressionant riquesa de vida submarina fan del nostre litoral un dels centres de busseig més importants d’Espanya junt amb les illes Canàries i les Balears.


El busseig a més representa un estil de turisme sostenible que partix d’una premissa traslladable a tots els àmbits: la millor forma de gaudir un recurs no és consumir-lo, sinó conservar-lo, conéixer-lo i potenciar-lo. El benefici social i econòmic de preservar els espais naturals és molt superior al d’acabar amb ells o alterar-los per conseguir guanys a curt termini. Per això a Xàbia ens agrada que el busseig siga el símbol del nou turisme. Si gaudim amb responsabilitat podrem fer-ho sempre i aconseguirem que la principal indústria turística del nostre poble puga créixer sense posar en risc allò que ens fa únics.

Què hi pots vore?

A Xàbia pots trobar 22 zones d’immersió repartides en tres grans àrees: la Reserva Marina del Cap de Sant Antoni, la badia del Portitxol – des del Cap Prim fins el Cap Negre, passant pels Pallers i la cala de La Barraca – i el litoral sud, on hi ha indrets de gran valor ecològic i paisatgístic com la cala de la Granadella, Ambolo o el mateix Cap de la Nau. En esta última zona, a més, s’hi troba un dels espais d’immersió més peculiars, La Muntanya Submergida, ja que no es pot vore a simple vista i ha de localitzar-se mitjançant guies especialitzats o medicions de sonda.

primera 4

En totes estes àrees podràs observar multitut d’espècies en el seu hàbitat. Hi voràs meros, dèntols, grans bancs d’aspets, fascinants gorgònies, vaquetes suïsses, polps de moviments elegants i fantasmagòrics, densos bancs de vidriats, llagostes, bogavants, morenes… o senzillament et podràs deixar dur per un món en què tot transcorre en silenci i al seu ritme. També coneixeràs la importància de la Posidònia Oceànica que oxigenen les nostres aigües o les de les formacions de coralígen.

Qui pot bussejar?

Qualsevol! Té igual la teua edat o la teua condició física, té igual si eres un aventurer en busca de grutes, coves marines i restes de vaixells afonats o si t’estimes més les immersions més breus en piscines naturals. El busseig és un esport perfecte per a tots els membres de la família. A més, en Xàbia comptem amb diverses empreses especialitzades que faran de la teua experiència un moment inoblidable amb totes les garanties de seguretat.

DSC00064

Dins i fora de la mar

I per a quan vulgues eixir de l’aigua…recorda que estàs a Xàbia! Ací t’esperen el sabor del barri mariner de Dunes, els carrers i locals del Centre Històric, la memòria del Mediterrani en el Museu de Xàbia, tots els serveis d’oci i turisme a l’Arenal, la cuina marinera més autèntica. Val, d’acord, no tenim un parc d’atraccions per a que et socarres buscant el cotxe, però per exemple tenim el Parc Natural del Montgó en què podràs observar fis a sis-centes espècies botàniques – algunes úniques en el món – i gaudir de l’increible paisatge que forma la muntanya quan es troba amb la mar.

primera 1

Recorda, quan et calga respirar… submergix-te en Xàbia!

Per a més informació consulteu la Guia del Busseig en Xàbia que ha editat el departament de Turisme.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>